Interier
Ústí nad Labem

Přáním klienta bylo vytvořit druhou kuchyň sloužící pro potřeby nové části bytu, integrovat v obývací části krb a knihovnu.

Popis projektu

Přáním klienta bylo vytvořit druhou kuchyň sloužící pro potřeby nové části bytu, integrovat v obývací části krb a knihovnu. Návrh s jistou mírou pokory a zároveň odvahy tyto prvky využívá pro vedení dialogu. Dialogu mezi původními prvky, které nesou identitu místa, a novými prvky, které vdechnou prostoru život.

Specifika projektu

V hlavní obytné části bylo ponecháno původní dřevěné obložení stěn, které bylo repasováno a barevně sjednoceno do barevného konceptu návrhu. Do tohoto obkladu byla nově vložena kamenná deska vymezující místo pro televizi. Tato deska je pak prolomena do niky, kde je integrován krb.

Video
projektu

Již brzy

Použité materiály

Pro krb byl zvolen kámen Nero Zimbabwe se speciální úpravou vempec. Kvalitními materiály i řemeslným zpracováním sestava s krbem jasně definuje těžiště hlavní obytné části. Podstatné bylo zvolení měkkého bezespárého povrchu polyuretanové stěrky na podlahu, která barevně sjednocuje celý prostor a podporuje celkovou světlost a vzdušnost.

Náš úkol

Mimo potřebné dispoziční úpravy, bylo potřeba především nejprve celkově interiér očistit od nánosů minulých nešťastných zásahů. Obzvláště u pavilonku zimní zahrady se jednalo spíše o restaurátorskou práci.

Fotografie
projektu